top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk.

 

Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met iemand of iets wat je ziet, voelt of overkomt. Het kan van korte duur zijn, maar hoeft niet. Je kunt een periode doormaken waarin je wat minder tevreden bent over je leven en je ongelukkiger voelt en toch door iets wat je overkomt ‘a spark of joy’ voelen. Momenten van vreugde geven je mentaal een boost en zorgen voor extra energie.

 

Ik denk dat als we bewust zijn wat voor onszelf joy-momenten zijn, of omstandigheden waarin ze plaatsvinden, we een stuk blijer en energieker kunnen leven. Dit betekent dat je er wellicht naar opzoek moet gaan wat deze momenten voor jou zijn. Als je een lijstje maakt van jouw joy-momenten zie je vast een patroon. Pak deze erbij als je behoefte hebt aan een meer momenten van vreugde en kijk wat je kan creëren.

 

Mijn recente sparks-of-joy:

 

  • Met mijn familie aan de ontbijttafel zitten, kletsen en lachen tijdens de vakantie

  • Met een lieve vriendin een weekendje weg

  • Een kopje koffie drinken aan het stand met mijn lief

  • Een ochtend wandeling van 20 minuten voor het ontbijt

  • Mijn kledingkast opruimen, bepalen wat verkocht wordt en weg kan

  • Een neon-gele ketting

  • Kleurrijke outfits uitzoeken en nieuwe combi’s maken voor een foto-shoot

  • De ontmoetingen en gesprekken die ik heb door mijn werk.


Wat geeft jou een spark-of-joy?


 

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Comments


bottom of page