top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Als ik mijzelf kan laten zien dan kan jij het zeker

Natuurlijk is de kwaliteit van je verhaal het aller belangrijkst. Ik ga er vanuit dat dit meer dan op orde is. Om gezien te worden voor wat je waard bent en succesvol te zijn is er echter meer nodig dan kwaliteit namelijk zichtbaarheid. Kwaliteit x Zichtbaarheid = Succes.

 

Zichtbaarheid is alles rondom communicatie, dus je uitstraling, maar ook je lichaamstaal, je stemgebruik, hoe je je boodschap brengt en ook hoe vaak je je stem laat horen en meedoet in overleggen en presentaties geeft.

 

Ik heb met een aantal harde lessen moeten leren dat alleen kwaliteit niet voldoende is. Lang heb ik gedacht ‘ze zien toch wel hoe goed ik ben’. Niet dus.

 

Ik ben in de kern een verlegen vrouw. Ik worstelde met mijn stem laten horen en op de voorgrond treden. In mijn optreden naar buiten voelde ik mij ook niet altijd lekker in mijn lichaam omdat ik groot ben. Mijn perceptie was ‘ik heb niets bijzonders te vertellen en ik ben nog onaantrekkelijk ook’. Het hielp niet dat ik bij een presentatie voor een groep in mijn studententijd ben gaan hyperventileren. Dit heb ik als traumatisch ervaren en heeft mijn zelfvertrouwen geen goed gedaan. Dus ik hield vaak mijn mond en ik stak niet mijn hand op als iemand gevraagd werd om te presenteren.

 

Voor mij kwam de wending toen ik op een dag dacht ‘ik ben hier klaar mee’. Ik laat mij beperken door mijn angsten. Natuurlijk was het niet van de een op de andere dag anders en werd het een proces van vallen en opstaan. Ik heb hulp gezocht en mijzelf toegesproken dat iets proberen en accepteren dat het niet perfect is (en wat is perfect??) beter is dan iets niet proberen. Een paar kalmerende ademhalingsoefeningen doen ook wonderen. Stap voor stap werk ik aan mijn zichtbaarheid. En vind ik het inmiddels zelfs leuk (meestal dan, i’m only human 😊).

 

Mijn personal brandstatement is: Be a peacock among pigeons and never let anyone break your stride. Hoe ga jij zorgen dat de buitenwereld ziet wat een unieke pauw jij bent?

 

 

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Ja, ik wil

Elk plan dat de moeite waard is kost tijd en vergt opoffering. Herken je dat? De vraag is hoeveel ben je bereid op te offeren? Ik ben lang vrijgezel geweest en overwegend gelukkig. Fijne familie en vr

bottom of page