top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

De sleutel tot ontspanning & vitaliteit in welke situatie dan ook zit in je ademhaling

Een van de meest waardevolle dingen die ik heb geleerd in mijn volwassen leven is om goed adem te halen. En vooral hoe meesterlijk het voelt als je weet te ontspannen in een moeilijke situatie door voor jezelf een ademhalingsoefening te doen. Niemand die het weet behalve jij. Een ademoefening in combinatie met mijn buik afschermen met mijn hand werkt geweldig in een lastig gesprek of als ik voel dat de energie uit mij getrokken wordt.

 

Toen ik rond 2007 begon met yoga&meditatie wist ik dat mijn ademhaling te hoog zat en dat ik moeite had om vanuit mijn buik te ademen. Dit was echter niet de directe aanleiding om yoga te gaan doen, maar ik herinner mij dat ik in een van mijn eerste lessen moest gaan liggen op mijn rug, hand op mijn buik en voelen hoe het is om vanuit mijn buik te ademen. In-uit, In-uit, ik vond het maar lastig om te voelen. Het werd een weg van vallen en opstaan, waarbij zangles mij ook veel gebracht heeft. En leren om vooral vanuit mijn neus adem te halen, ook met sporten. Er zijn talloze ademoefeningen. Een fijne die eenvoudig te onthouden is: 5 tellen in door de neus, 5 tellen vasthouden en 5 tellen uitademen. Een aantal keren herhalen. Focus op iets positiefs.

 

Mijn coaching richt zich op mensen helpen om langetermijn keuzes te maken in hun leven die goed voor hen zijn. Weten wie jij echt bent, wat je innerlijke kracht is en wat jou uniek maakt en deze ook vertalen naar je uitstraling. In elk traject tot nu toe komt de ademhaling aan bod. De situatie die vaak de aanleiding is om met de ademhaling aan de slag te gaan is ‘ik wil een verandering aangaan, ik wil dat mensen mijn standpunt begrijpen, maar ik krijg wat weerstand en dat brengt mij uit balans’. Als je leert te ontspannen in de situatie, je balans te (her)vinden en te accepteren dat je de ander niet gaat veranderen dan heb je al zoveel gewonnen. Een les waar je je levenlang profijt van zal hebben.

 

 

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comentários


bottom of page