top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Het lef om echt jezelf te zijn

Het vergt lef om echt jezelf te zijn. Jij kan jezelf en een ander hierbij helpen…


Afgelopen weekend stond er een mooi artikel ‘Denkers Aan Zet’ in FD Persoonlijk van predikant Joost Roselaers. Hij schrijft over het zijn van een introvert in een wereld waar extraversie de norm is. Hij heeft geleerd met hulp om met vertrouwen te functioneren in groepen zonder zich anders voor te doen dan hij is. Zonder extraverten en hun talenten te kort te doen pleit hij voor meer begrip en ruimte voor introverten die afstand nemen, zich bezinnen op hun antwoord en vaak uitblinken in nuance en reflectie.


Je helpt een introvert door hier aandacht voor te hebben en deze persoon uit te nodigen om een antwoord te geven. Als introvert help je jezelf door te weten wie jij bent. Te benoemen dat je tijd en ruimte nodig hebt en dat het jou helpt om uitgenodigd te worden omdat je er anders misschien niet tussen komt in het geweld van expressieve mensen.


Het allermooiste vind ik als mensen, zowel extroverten als introverten, bewust zijn van hun individuele kracht, deze omarmen en weten in te zetten. De wereld anno 2023 vraagt dat we onszelf profileren, als het niet op social media is dan wel in het bedrijf waar we werken. Introverten kunnen hier net zo goed een weg in vinden als extroverten. Weet wie je bent en heb het lef om dit te laten zien. Mijn coaching is juist erop gericht om de individu op innerlijk en uiterlijk vlak te omarmen en aan de hand van vragen ‘wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dit bereiken?’ duurzame keuzes te maken. Keuzes die jij wilt en niet wat de buitenwereld verwacht.


Ik ben een introvert die heeft geleerd trouw te zijn aan mijzelf door voornamelijk individueel te werken en met kleinere groepen en heb geleerd juist ook de extroverte kant van mijzelf te laten zien. Vandaar de neon gele blouses, geprinte jasjes en expressieve sieraden. Ik ben deze mix en daar zit mijn kracht.


Doe jij iets wat je echt wilt en bij je past?

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page