top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Showtime

Heb jij net als ik in je leven het goed bedoelde advies gekregen om vaker het podium te pakken? Ik vond het best lastig om dit advies te krijgen. In mijn geval betrof het zowel letterlijk het podium vaker pakken als ook figuurlijk meer ruimte durven innemen. Je hebt toch het gevoel dat je niet voldoet. En hoe pak je het podium zonder jezelf te verliezen?

Mijn les in deze is dat trainingen over presentatievaardigheden prima zijn, maar dat het echte probleem niet op het niveau van gedrag en vaardigheden zit maar in jouw belemmerende overtuigingen. Overtuigingen zoals ‘mijn verhaal is niet echt interessant genoeg’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘wie wil er nou naar mij kijken (letterlijk)’… En daarbij leggen velen de lat erg hoog voor zichzelf. Het moet perfect zijn en anders is het niet goed genoeg.

Hoe bevrijdend is het als je deze overtuigingen achter je kan laten. Overtuigingen zijn meningen en geen feiten. Als je je hiervan bewust bent heb je al een mooie eerste stap gemaakt. Een mening is maar een mening, maar deze zit in jouw eigen hoofd, dus hoe ga jij deze draaien naar een positieve mening. Door klein te beginnen en een overtuiging naar iets positiefs te draaien. Bijvoorbeeld schrijf op en spreek hardop uit ‘ik ben goed genoeg’. En blijf dit herhalen. Dit wordt je nieuwe waarheid.

Wil jij eindelijk keuzes maken die bij jou passen en niet wat de buitenwereld verwacht en antwoord op de vragen wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dit bereiken neem dan contact met mij op merlijn@ibounceback.nl of 06-20590714. Ik hoor graag van je.
0 views0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comments


bottom of page