top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Style&substance!

Style&substance is de titel van een boek van een inspirerende Engelse dame genaamd Helena Morrissey. Een aanrader! Wat kenmerkt haar? Zij is een ondernemende vrouw van 56 die met vallen en opstaan haar eigen style en substance heeft ontdekt. Met deze combinatie maakt ze veel impact in zowel haar werk als bestuurder als ook in haar verdere leven (met man en 9 kinderen!). Zij is een slimme, ontwikkelde vrouw die hele duidelijke boodschappen verkondigt. Daarbij draagt ze vaak over de knie, slankgesneden jurken in sterke kleuren met een broche of korte ketting. Je ziet en voelt dat haar uiterlijke presentatie in lijn is met haar innerlijk. Waarom komt zij zo krachtig maar tegelijk ook warm over? Omdat ze weet wie zij is, wat ze kan, welke kleuren en stijl haar prachtig staan en zichzelf durft te zijn. De warmte en kwetsbaarheid komt door het feit dat ze erkent dat jezelf durven zijn in style and substance een proces is dat niet vanzelf gaat en waar je werk van moet maken.


Als jij je impact wilt vergroten maak dan ook werk van het op een lijn brengen van je innerlijk en uiterlijk. Een paar eerste stappen:


1. Geef antwoord op de vraag: wie ben ik en wat wil ik? Makkelijker gezegd dan gedaan. Begin met het bepalen waar je staat qua vitaliteit: mentaal, fysiek, je omgeving en zingeving.

2. Weet wat je talenten en drijfveren zijn. Als je deze niet weet dan geeft een TMA talentenanalyse inzicht.

3. Zoek een foto van iemand die je qua uitstraling inspirerend vindt en bedenk wat het is dat je zo aanspreekt aan deze persoon. Wat wil jij uitstralen en hoe zou je van deze persoon iets kunnen overnemen zonder een kopie te worden? Het dragen van tops met een dichte nek in een sterke kleur heb ik overgenomen van Morrissey.

4. Bedenk welke kleur je een goed gevoel geeft. Neem je voor om deze kleur minstens 1 x per week te dragen of indien het een object is mee te nemen in je tas en regelmatig naar te kijken. Je zal zien dat je vaker een glimlach op je gezicht hebt die dag.


En nog iets heel anders voor een regenachtige herfstmiddag : ken je de BBC desert Island discs podcasts? Geweldige podcasts waarin bekende mensen aangeven welke 8 liedjes zij mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Helena Morrissey is er een van de vele gasten.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comments


bottom of page