top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Wat ik graag had willen weten in de beginjaren van mijn loopbaan...

‘Mijn gewenste uitstraling is klassiek, krachtig & liefdevol’ vertelde mijn ondernemende klant met grote ambities. Ik gebruik de 3 woorden methode om mensen te laten aangeven welke uitstraling ze nastreven. Klassiek en krachtig lukt haar goed mede doordat ze veel zwart/wit draagt. Zwart/wit is optimaal krachtig en het grootste contrast in kleuren dat je kan hebben, maar schept ook afstand.


Opmerkingen als ‘je komt afstandelijk over, maar je bent eigenlijk best aardig en benaderbaar’ zijn dan niet vreemd. Dit ervaarde zij ook. Ze wil graag leren hoe zij ook liefdevol kan overkomen zonder in te boeten aan kracht. Want liefdevol kan als zwak gezien worden. Ik heb haar laten zien hoe ze haar gewenste uitstraling kan realiseren, maar het zette mij aan het denken over mijn eigen haat-liefde verhouding met lief zijn.

 

Als meisje werd ik getypeerd als een vrolijk en lief kind. Natuurlijk had ik mijn streken vooral richting mijn jongere broer, maar mijn natuurlijke inborst is aardig en behulpzaam zijn. Pas toen ik een 40-iger was besefte ik dat lief zijn voor mij verbonden is aan in harmonie leven, wat ik nodig heb om gelukkig te zijn. Echter in mijn leven als leidinggevende werd mijn liefdevolle aanpak vaak niet als pluspunt gezien. Het woord ‘lief’ kreeg vaak een negatieve lading en ik kreeg het idee dat ik mijzelf moest veranderen.

 

Ik realiseer mij nu dat de onzekerheid over liefdevol zijn op werk voornamelijk vanuit mijzelf kwam en mijn eigen belemmerende overtuigingen. Ik moest vooral krachtig zijn whatever happens. Daardoor trok ik mij de opmerkingen van anderen veel te veel aan. Nu ik dicht bij mijzelf durf te blijven en een andere werkomgeving heb is het veel makkelijker voor mij om mijn liefdevolle kant te omarmen. En ik heb geleerd om op gepaste momenten kleuren te dragen die zachter en benaderbaarder overkomen in plaats van vooral heldere, contrastrijke kleuren. Consistentie in mijn innerlijk en uiterlijk. Dan weten anderen ook beter wat ze aan je hebben en hebben het idee minder risico te lopen. Wat mooi dat ik anderen ook hierbij help. En wat had ik hier meer over willen weten in het begin van mijn loopbaan.

 

Wil jij ook meer weten hierover? DM of merlijn@ibounceback.nl

0 views0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comentarios


bottom of page