top of page
Search
  • Writer's pictureiBounceBack

Ik krijg dit thuis letterlijk te horen als ik deze bril op heb omdat mijn vriend deze geweldige Cazal bril zo lelijk vindt. Toen wij net een relatie hadden en ik deze bril op deed zat ik te wachten op het compliment ‘wat zie je er sexy uit in die bril’, maar was het oorverdovend stil. Hij dacht dat ik geen geld had voor een nieuwe bril en hem uit de 70’ jaren overgehouden had. Tja, smaken verschillen zullen we maar zeggen 😊


Ieder mens kijkt en communiceert met zijn omgeving door zijn eigen ‘unieke’ bril. Die bril laat door waar jij voor openstaat. Je (belemmerende) overtuigingen en waarden spelen een grote rol in jouw communicatie met de ander. Als jouw overtuiging en waarde is dat positief zijn je ver gaat brengen en je altijd lichtpunten moet zien dan zal je minstens geïrriteerd en wellicht afwijzend reageren als je compagnon altijd iets te mieren heeft en beren op de weg ziet. Als het voor jou belangrijk is om de relatie goed te houden en niet elke keer een energie lek te hebben dan kun je een paar dingen doen.


*Je zet een andere bril op en bekijkt de situatie vanuit het perspectief van je compagnon en je zegt ‘ik begrijp dat de situatie spannend is, maar wat heb jij nodig om het positiever te zien?’.

* Een andere oplossing is om af te spreken dat je ieder 5 minuten de tijd krijgt om je zienswijze te delen zonder dat de andere je onderbreekt. Daarna ga je samen kijken waar de gemene deler zitten. Doe dit vaker en je ziet dat je meer begrip krijgt voor elkaar. En minder irritatie en teleurstelling.


Zet zelf een andere bril op als je de relatie met iemand wilt veranderen of als je op een andere manier wilt communiceren met iemand. Een fijner contact, meer ontspanning en minder teleurstelling is vaak het gevolg. Je kan jezelf veranderen en hoe jij omgaat met zaken, maar de ander moet zelf beslissen of hij ook een andere bril opzet. Zelf regie pakken voelt sterk toch?


merlijn@ibounceback.nl


0 views0 comments

Zij kwam mijn studio binnen en ging zitten. Zij die al veel bereikt heeft in het zakenleven en in de bloei van haar leven is. Zij die weet waar ze het over heeft. Zij die mooie kleding draagt. En toch is zij voor advies gekomen.

De trigger voor de afspraak is geweest mijn verhaal dat je kleding en kleur strategisch kan inzetten om krachtiger of toegankelijker over te komen. Daar wil ze meer over weten aangezien ze ‘maar wat doet’ en vooral kijkt of het mooi is wat ze draagt. Echter kleding kun je functioneel inzetten om te helpen je doelen te bereiken.

- Ben jij er klaar mee om onvoldoende gezien te worden?

- Voel je je weleens ‘klein’ in een groep mensen, sla je dicht en wil je hier iets aan doen?

- Draag je voornamelijk zwart en wil je leren hoe je meer kleur kunt integreren in je garderobe zonder jezelf te verliezen?

- Wil je krachtiger of juist toegankelijker overkomen?

Dan kan ik jou helpen. Ik ben vitaloog&impact styliste en kijk naar zowel de psychologische kant van kleding&kleur als ook naar de praktische kant. Jij als mens als ook jouw doelen staan centraal.

Wil je meer weten? merlijn@ibounceback.nl of via DM.

0 views0 comments
  • Writer's pictureiBounceBack

Ik voel mij bevoorrecht dat ik regelmatig koffie- en eetafspraken heb met oud collega’s van de 3 banken waar ik gewerkt heb. Het hebben van een gezamenlijk verleden schept een band. Los van het feit dat oude koeien uit de sloot halen vaak veel plezier geeft.


De gesprekken gaan ook dieper. Laatst kwam het onderwerp 'promotie maken' en het mislopen van promoties aan bod. Het onderwerp mislopen zette mij aan het denken over mijn eigen loopbaan en hoe confronterend ik het vond toen ik een aantal keren afgewezen werd voor een promotie. Men vond mij altijd een hele geschikte ‘tweede man’. Ik zag mijzelf echter wel als 1e vrouw. Blijkbaar strookte mijn zelfbeeld niet met hoe anderen mij zagen.


Het was geen makkelijke les, maar ik heb het volgende geleerd:

  • Soms zien anderen beter dan jijzelf wat goed voor je is en waar je kwaliteiten het beste tot hun recht komen

  • Je kan nog zoveel kwaliteiten hebben, maar als je deze niet zichtbaar maakt dan ga je minder succes boeken. Profileren en werken aan je imago of personal brand is wel degelijk belangrijk. En ja je kunt jezelf blijven en tegelijk aan je imago werken

  • Je hebt de situatie of te accepteren en er iets moois van te maken (en in mijn geval de beste tweede man te zijn), of je gaat er iets aan doen en verandering aanbrengen in je leven

  • 'Er iets aan doen' hoef je niet alleen. Het kan ook met hulp van een coach. Heb ik ook gedaan, en is nu hoe ik anderen help om een onderbouwd beeld van zichzelf te krijgen, patronen te doorbreken en veranderingen aan te brengen in hun leven.

Als jij er aan toe bent om een verandering aan te brengen in jouw leven of je wilt aan je zichtbaarheid werken maar weet niet hoe, neem dan contact met mij op? Via DM of merlijn@ibounceback.nl

0 views0 comments
bottom of page