top of page
Search
  • Writer's pictureiBounceBack

Het vergt lef om echt jezelf te zijn. Jij kan jezelf en een ander hierbij helpen…


Afgelopen weekend stond er een mooi artikel ‘Denkers Aan Zet’ in FD Persoonlijk van predikant Joost Roselaers. Hij schrijft over het zijn van een introvert in een wereld waar extraversie de norm is. Hij heeft geleerd met hulp om met vertrouwen te functioneren in groepen zonder zich anders voor te doen dan hij is. Zonder extraverten en hun talenten te kort te doen pleit hij voor meer begrip en ruimte voor introverten die afstand nemen, zich bezinnen op hun antwoord en vaak uitblinken in nuance en reflectie.


Je helpt een introvert door hier aandacht voor te hebben en deze persoon uit te nodigen om een antwoord te geven. Als introvert help je jezelf door te weten wie jij bent. Te benoemen dat je tijd en ruimte nodig hebt en dat het jou helpt om uitgenodigd te worden omdat je er anders misschien niet tussen komt in het geweld van expressieve mensen.


Het allermooiste vind ik als mensen, zowel extroverten als introverten, bewust zijn van hun individuele kracht, deze omarmen en weten in te zetten. De wereld anno 2023 vraagt dat we onszelf profileren, als het niet op social media is dan wel in het bedrijf waar we werken. Introverten kunnen hier net zo goed een weg in vinden als extroverten. Weet wie je bent en heb het lef om dit te laten zien. Mijn coaching is juist erop gericht om de individu op innerlijk en uiterlijk vlak te omarmen en aan de hand van vragen ‘wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dit bereiken?’ duurzame keuzes te maken. Keuzes die jij wilt en niet wat de buitenwereld verwacht.


Ik ben een introvert die heeft geleerd trouw te zijn aan mijzelf door voornamelijk individueel te werken en met kleinere groepen en heb geleerd juist ook de extroverte kant van mijzelf te laten zien. Vandaar de neon gele blouses, geprinte jasjes en expressieve sieraden. Ik ben deze mix en daar zit mijn kracht.


Doe jij iets wat je echt wilt en bij je past?

0 views0 comments
  • Writer's pictureiBounceBack

Be your own version of fabulous! Dat is waar Alexandra Van Kessel en ik het in een workshop persoonlijk leiderschap met teamleiders uit verschillende delen van de wereld over gehad hebben.


Weet waar jouw kracht ligt, weet hoe je deze kracht kan aanspreken ook in moeilijke situaties en laat de wereld met je mooiste kleuren&stijl zien wie jij bent. Authentieker dan dit wordt het niet. En het geeft energie en maakt blij.


Wij zagen ze figuurlijk centimeters groeien.

‘Dat relatief kleine dingen zo’n verschil kunnen maken’ werd na afloop gezegd. Een mooie bijkomstigheid was dat de groep de dag ook als een teambuilding sessie zag waarin ze elkaar op een andere manier hebben leren kennen en plezier hebben gehad.
0 views0 comments
  • Writer's pictureiBounceBack

Heb jij net als ik in je leven het goed bedoelde advies gekregen om vaker het podium te pakken? Ik vond het best lastig om dit advies te krijgen. In mijn geval betrof het zowel letterlijk het podium vaker pakken als ook figuurlijk meer ruimte durven innemen. Je hebt toch het gevoel dat je niet voldoet. En hoe pak je het podium zonder jezelf te verliezen?

Mijn les in deze is dat trainingen over presentatievaardigheden prima zijn, maar dat het echte probleem niet op het niveau van gedrag en vaardigheden zit maar in jouw belemmerende overtuigingen. Overtuigingen zoals ‘mijn verhaal is niet echt interessant genoeg’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘wie wil er nou naar mij kijken (letterlijk)’… En daarbij leggen velen de lat erg hoog voor zichzelf. Het moet perfect zijn en anders is het niet goed genoeg.

Hoe bevrijdend is het als je deze overtuigingen achter je kan laten. Overtuigingen zijn meningen en geen feiten. Als je je hiervan bewust bent heb je al een mooie eerste stap gemaakt. Een mening is maar een mening, maar deze zit in jouw eigen hoofd, dus hoe ga jij deze draaien naar een positieve mening. Door klein te beginnen en een overtuiging naar iets positiefs te draaien. Bijvoorbeeld schrijf op en spreek hardop uit ‘ik ben goed genoeg’. En blijf dit herhalen. Dit wordt je nieuwe waarheid.

Wil jij eindelijk keuzes maken die bij jou passen en niet wat de buitenwereld verwacht en antwoord op de vragen wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dit bereiken neem dan contact met mij op merlijn@ibounceback.nl of 06-20590714. Ik hoor graag van je.
0 views0 comments
bottom of page