top of page
Search
  • iBounceBack

Als je weet wie je bent en het leven laat stromen dan presteer je vanzelf.


Psycholoog Lili Jung gaf een prachtig interview aan Fokke Obbema te lezen in de Volkskrant van 19 januari 2023. Een verhaal met als boodschap dat als je scherp krijgt wie je bent en gaat doen waar je gelukkig van wordt en zo het leven laat stromen de prestaties als ‘vanzelf’ komen. Een verhaal naar mijn hart om meerdere redenen.


Ik vind het aangrijpend dat zij, een wijze vrouw van begin 50 die zoveel te brengen heeft, ernstig ziek is. Ik ben zelf 50 en ik heb het idee dat ik het leven pas een beetje begin te begrijpen. Zij kijkt de dood in de ogen. Echter nog meer dan haar ziek zijn valt mij op hoe eerlijk en berustend ze overkomt en tot mooie inzichten is gekomen.


Jung heeft met vallen en opstaan een zoektocht afgelegd om scherp te krijgen wie ze echt is en leerde dingen te doen die ze in de kern leuk vindt zoals tuinieren. Hoe paradoxaal ook toen ze ontdekt had wie ze echt is vond ze het plezier terug in haar baan als psycholoog. Haar passie is om anderen te helpen hun ware zelf te ontdekken. Ze zegt ‘wanneer ik het leven laat stromen, presteer ik vanzelf en hoeft het niet een prestatie te heten’. Een geruststelling voor velen van ons waaronder ikzelf die een ambivalente verhouding hebben met het woord presteren.


Gun jij jezelf de tijd en aandacht om scherp te krijgen wie je echt bent, waar je van geniet en wat jouw passie is? Mocht je nog twijfelen aan wat je dit brengt lees vooral het interview met Jung in de Volkskrant.


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl & kleur merlijn@ibounceback.nl
0 views0 comments
  • iBounceBack

Styling and colour are light-hearted subjects. Finding your style is not going to solve the problems in the world, but it can change your life. Your style says everything about who you are. It can tell others who you want to be and help you tell your story without saying a word. Your clothes and colour choices have emotional power because all colours have their own energy. It is not about buying a whole new wardrobe, but small changes have a big impact.


merlijn@ibounceback.nl

  • iBounceBack

Mooi dat minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf vindt dat er een einde moet komen aan het streven in Nederland om iedereen zo hoog mogelijk op te leiden. Het interview met hem hierover staat in de Volkskrant van 6 januari 2023. Het land staat te springen om goed opgeleide vakmensen. De huidige prestatiedruk en streven naar hoger geeft ook spanning en stress bij de academische opleidingen vooral bij mensen die daar misschien niet helemaal op hun plek zijn. Deze mentaliteit zie je ook bij bedrijven. Hoger en meer is de gebruikelijke gang van zaken. Niks mis mee als het bij je past. Maar wat als het niet bij je past?


Is het niet voor mensen als ook voor bedrijven beter als hun medewerkers werk doen dat bij hun talenten en drijfveren past? Hier wordt je niet alleen als mens gelukkiger van uiteindelijk zijn de prestaties ook beter. Alles gaat beter als je jezelf kunt zijn. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het is om werk achter je te laten wat eigenlijk best ok is en goed betaalt, maar uiteindelijk niet meer bij mij paste. Inzicht in mijn talenten en drijfveren heeft mij geholpen om verandering aan te brengen in mijn leven met meer geluk tot gevolg.


TMA talenten analyse is een mooie methode om je talenten en drijfveren concreet te krijgen. Gun jezelf dit inzicht als jij toe bent aan verandering en wat anders wilt dan de voor de hand liggende stap in je huidige werk.


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl & kleur merlijn@ibounceback.nl
0 views0 comments
bottom of page