Search
  • iBounceBack

Style&substance is de titel van een boek van een inspirerende Engelse dame genaamd Helena Morrissey. Een aanrader! Wat kenmerkt haar? Zij is een ondernemende vrouw van 56 die met vallen en opstaan haar eigen style en substance heeft ontdekt. Met deze combinatie maakt ze veel impact in zowel haar werk als bestuurder als ook in haar verdere leven (met man en 9 kinderen!). Zij is een slimme, ontwikkelde vrouw die hele duidelijke boodschappen verkondigt. Daarbij draagt ze vaak over de knie, slankgesneden jurken in sterke kleuren met een broche of korte ketting. Je ziet en voelt dat haar uiterlijke presentatie in lijn is met haar innerlijk. Waarom komt zij zo krachtig maar tegelijk ook warm over? Omdat ze weet wie zij is, wat ze kan, welke kleuren en stijl haar prachtig staan en zichzelf durft te zijn. De warmte en kwetsbaarheid komt door het feit dat ze erkent dat jezelf durven zijn in style and substance een proces is dat niet vanzelf gaat en waar je werk van moet maken.


Als jij je impact wilt vergroten maak dan ook werk van het op een lijn brengen van je innerlijk en uiterlijk. Een paar eerste stappen:


1. Geef antwoord op de vraag: wie ben ik en wat wil ik? Makkelijker gezegd dan gedaan. Begin met het bepalen waar je staat qua vitaliteit: mentaal, fysiek, je omgeving en zingeving.

2. Weet wat je talenten en drijfveren zijn. Als je deze niet weet dan geeft een TMA talentenanalyse inzicht.

3. Zoek een foto van iemand die je qua uitstraling inspirerend vindt en bedenk wat het is dat je zo aanspreekt aan deze persoon. Wat wil jij uitstralen en hoe zou je van deze persoon iets kunnen overnemen zonder een kopie te worden? Het dragen van tops met een dichte nek in een sterke kleur heb ik overgenomen van Morrissey.

4. Bedenk welke kleur je een goed gevoel geeft. Neem je voor om deze kleur minstens 1 x per week te dragen of indien het een object is mee te nemen in je tas en regelmatig naar te kijken. Je zal zien dat je vaker een glimlach op je gezicht hebt die dag.


En nog iets heel anders voor een regenachtige herfstmiddag : ken je de BBC desert Island discs podcasts? Geweldige podcasts waarin bekende mensen aangeven welke 8 liedjes zij mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Helena Morrissey is er een van de vele gasten.


Merlijn@ibounceback.nl 06-20590714
  • iBounceBack

Toen ik begon met werken in 1996 was ik ontzettend trots op mijn donkerblauwe en zwarte pakjes van Mexx. Jasje met rokje, witte bloes en hoge hakken in dezelfde kleur als het pakje. Een mooi ‘uniform’ voor het werken bij een bank en ik voelde mij goed en veilig. Wat is er toch veel veranderd over de jaren…Niet alleen is de dresscode bij banken en vele andere bedrijven gelukkig losser geworden, maar ik heb ook de liefde die ik altijd al had voor kleur leren omarmen. Ik durf veel meer en trek mij weinig aan van wat anderen ervan vinden. Voor mij geen donkerblauwe pakken meer, maar een neon gele bloes met een mooi bewerkt groen jasje, een donkerblauwe leren broek en sneakers of boots. Hier voel ik mij goed in. Sterk en sprankelend. Dit is wat een kleurrijke(re) outfit voor je kan doen. Je hebt het gevoel dat je de wereld aan kan en dit heeft impact. Wie wil dit niet? Ook als je niet in geel wil lopen doet een goed uitgekozen kleur wonderen voor je uitstraling en zelfvertrouwen.


Een paar basis zaken om bij stil te staan:

-Staat wit, crème of ecru jou het beste? Houd het bij je gezicht en kijk van welke kleur je gezicht tot leven komt.

-Waar gaan je ogen van sprankelen als je het draagt: zilver of goud?

-Als je twijfelt welke kleuren je mooi staan begin met een kleurenanalyse bij een expert.

-Kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum staan geweldig bij elkaar: bijvoorbeeld geel met paars of oranje met blauw of groen met roze. Maar hierbij moet je ook blijven kijken waar jij je goed in voelt: ik voel mij kerstbomerig in groen met rood ookal versterken deze kleuren elkaar.

-Een kleur die niet helemaal je van het is bij je gezicht kun je toch soms dragen als je lippenstift en blusher sterk genoeg van kleur zijn. Een voor jou ‘perfecte’ roze en rode lippenstift is een ‘lifesaver’ voor je garderobe maar ook voor je humeur. Voor mij is dit Private Party van Lipstick Queen.


Welke kleuren laten jou schitteren en geven je een goed gevoel over jezelf?


Merlijn@ibounceback.nl of 06-20590714.


Dit is mijn personal brandstatement. Wat is jouw personal brandstatement?


Ik voel mij aangetrokken tot pauwen vanwege hun sprankelende en intense groene, blauwe en paarse kleur, maar ook omdat ze trots zijn op zichzelf en een ‘bad ass’ attitude hebben. Mijn liefde voor kleur heb ik meegekregen van huis, niet zo raar met een moeder als kunstenaar. Maar het uitvinden wie ik echt ben, dicht bij mijzelf blijven (ook bij tegenslag) en voor mij goede keuzes maken is niet een vanzelfsprekendheid geweest.


Ik ben de drie banken waarvoor ik gewerkt heb dankbaar voor alle kansen die ik gekregen heb om mij te ontwikkelen en om ervaring op te doen. Maar de koek was op een gegeven moment op. Banken zijn veranderd over de jaren en ik ben ook veranderd.


Een sleutelmoment voor mij is geweest toen ik boventallig werd bij de Rabobank in 2019 en de ruimte kreeg en nam om afstand te nemen. Fantastische begeleiding van Bert Cohen van 4C heeft eraan bijgedragen dat ik scherper naar mijzelf ben gaan kijken en naar wat ik wilde doen in de 2de helft van mijn loopbaan. Opleidingen op andere vakgebieden zoals vitalogie, talent professional en imago styliste plus een aantal interimopdrachten (bij een museum, maar ook bij een bank) droegen bij aan niet alleen het beslissen wat echt bij mij past, maar ook het aandurven om het op te volgen.


Ik zorg dat ondernemende vrouwen duurzame keuzes kunnen maken voor het vervolg van hun werk en leven. En wel door aan de slag te gaan met zowel hun innerlijk als ook hun uiterlijke presentatie.


Als je weet wie je bent, wat je wil en wat je wilt uitstralen en dit ook in de praktijk brengt dan kun je focus aanbrengen en voor jou goede keuzes maken. Dat betekent je vitaal voelen, weten wat je talenten en drijfveren zijn, maar ook je stijl en kleurkeuze in lijn brengen met wie jij bent en je persoonlijke imago.


Het hebben van een personal brandstatement is niets meer of minder dan een zin die echt over jou gaat en een houvast geeft om bij jezelf te toetsen of je dicht bij jezelf blijft. Je kunt het eindeloos gebruiken: als mensen vragen wat je drijfveren zijn, als je twijfelt over een levenskeuze, als je solliciteert op een baan, als je kleding gaat kopen, als leidraad voor je berichten op social media en nog veel meer. Met andere woorden: dit ben jij!


Merlijn@ibounceback.nl 06-20590714