top of page
Search
  • Writer's pictureiBounceBack

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk.

 

Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met iemand of iets wat je ziet, voelt of overkomt. Het kan van korte duur zijn, maar hoeft niet. Je kunt een periode doormaken waarin je wat minder tevreden bent over je leven en je ongelukkiger voelt en toch door iets wat je overkomt ‘a spark of joy’ voelen. Momenten van vreugde geven je mentaal een boost en zorgen voor extra energie.

 

Ik denk dat als we bewust zijn wat voor onszelf joy-momenten zijn, of omstandigheden waarin ze plaatsvinden, we een stuk blijer en energieker kunnen leven. Dit betekent dat je er wellicht naar opzoek moet gaan wat deze momenten voor jou zijn. Als je een lijstje maakt van jouw joy-momenten zie je vast een patroon. Pak deze erbij als je behoefte hebt aan een meer momenten van vreugde en kijk wat je kan creëren.

 

Mijn recente sparks-of-joy:

 

  • Met mijn familie aan de ontbijttafel zitten, kletsen en lachen tijdens de vakantie

  • Met een lieve vriendin een weekendje weg

  • Een kopje koffie drinken aan het stand met mijn lief

  • Een ochtend wandeling van 20 minuten voor het ontbijt

  • Mijn kledingkast opruimen, bepalen wat verkocht wordt en weg kan

  • Een neon-gele ketting

  • Kleurrijke outfits uitzoeken en nieuwe combi’s maken voor een foto-shoot

  • De ontmoetingen en gesprekken die ik heb door mijn werk.


Wat geeft jou een spark-of-joy?


 

0 views0 comments
  • Writer's pictureiBounceBack

Ik heb altijd al een stiekem verlangen gehad om een rockchick te zijn. Niet zozeer vanwege rock muziek, maar vanwege het ‘’t kan mij niet boeien’ gevoel dat deze meiden uitstralen. Rebels, eigengereid, donker en mysterieus. Zegmaar zwart, studs, gescheurde kleding en tatouages.

 

Nou doen zich een paar issues voor in mijn rockchick verlangen. Als mens ben ik niet onverschillig en luchtiger leven ben ik aan het leren. Ik ben niet doorsnee, noch als mens noch in mijn stijl, maar ik ga eerder voor esthetisch, creatief en competent. Meer Olivia Palermo meets Iris Apfel: een excentrieke bosslady.

 

Voor mij geen gescheurde kleding, geen tats (tot opluchting van mijn Pa 😃) en die schoenen met studs heb ik verkocht. Kortom, ik heb een beetje rockchick in mij, maar mijn uiterlijk zou niet kloppen met mijn innerlijk als ik er als een rockchick bij zou lopen. Je wil juist herkenbaarheid en vertrouwen bewerkstelligen: what you see is what you get. Succes verzekerd.

 

Als jij weet wie jij echt bent als mens met al je talenten, kwaliteiten en doelen dan kun je dit vertalen naar je uitstraling met je mooiste kleuren en kleding. Zo verbind je jouw identiteit aan je unieke stijl. Voel je krachtig, blaak van het zelfvertrouwen en jaag je dromen na. 


0 views0 comments

Ik heb ook rondgelopen met die vraag. Ten tijde van onderstaande foto in 2018. Zou je misschien niet denken als je mijn smile ziet. Het was ook niet zo dat ik met tegenzin naar mijn werk ging. Het type werk en de corporate wereld waarin ik werkte vergde wel steeds meer van mijn energie. Ik was er gewoon klaar mee. Herkenbaar?

 

🎯Zo’n proces van verandering gaat met vallen en opstaan. Het is geen lineaire lijn omhoog. Ik heb een aantal afslagen genomen met interim opdrachten die allen hebben bijgedragen aan waar ik nu sta. Ook minder gelukkige keuzes en moeilijke tijden hebben bijgedragen om mijn doel scherp te krijgen.

Ik wil het verschil maken in andermans leven door hen te helpen hun leven te transformeren en levenskeuzes te maken die bij hen passen. Met meer levensgeluk tot gevolg.

 

Het verschil tussen mijn foto in 2018 en 2024 is precies dat groter gevoel van levensgeluk. Niet omdat het veranderproces af is of omdat mijn bedrijf al staat waar ik wil dat het staat, maar omdat ik het lef heb gehad om te gaan doen wat echt bij mij past en waar ik blij van word.

 

✅ Wil jij dit ook? Ik vertel je graag meer. merlijn@ibounceback.nlbottom of page