top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Een potje vol geluk...

Bij mijn afscheid van Rabobank Rotterdam in 2017 kreeg ik van mijn afdeling een ‘potje vol geluk’. Iedereen had een wens of boodschap voor mij op een gekleurd briefje geschreven en in een glazen pot gestopt. Een ontzettend leuk, lief en origineel kado dat nog steeds in mijn werkkamer staat en waar ik zo nu en dan, ook in 2024, een wens uithaal. Het brengt een lach op mijn gezicht, geeft mij energie, brengt mij soms op nieuwe ideeën en het doet mij weer denken aan die persoon. Hoe leuk!

 

Natuurlijk zit geluk niet in een potje. Je kunt echter wel bepalen wat jij kan doen om je gevoel van geluk een handje te helpen. Mijn ervaring is dat het vaker in kleine dingen zit dan in grote zaken. Grotere veranderingen komen soms daarna 😊Het is wel handig als je van jezelf weet waar je energie van krijgt en waar niet. En schrijf op wat jij gaat doen om je persoonlijk geluk een handje te helpen. Het opschrijven geeft meer commitment.

 

‘Ik werk aan mijn persoonlijk geluk en ga….’

 

- X keer per week een half uur wandelen (of iets anders waarmee je in beweging komt)

- Elke dag een affirmatie uitspreken (in de tegenwoordige tijd)

- X keer per week een nieuw (gezond) recept uitproberen

- Een boek lezen in plaats van op mijn telefoon te scrollen

- Het initatief nemen om met die vriend of vriendin af te spreken die ik te lang niet gezien heb

- Mijn kledingkast uitmesten en de kleding die ik niet meer draag of waar ik niet meer blij van word verkopen via Vinted of Vestiare…

- X per week bewust kleur dragen en geen zwart

- …..

Zodoende neem je regie. Er is weinig krachtigers dan dat. En geeft vaak al een boost.

Begin je jaar positief en je zal zien dat dit effect heeft op de maanden die volgen.

 

0 views0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comments


bottom of page