top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

In je kracht door kleur!

Toen ik begon met werken in 1996 was ik ontzettend trots op mijn donkerblauwe en zwarte pakjes van Mexx. Jasje met rokje, witte bloes en hoge hakken in dezelfde kleur als het pakje. Een mooi ‘uniform’ voor het werken bij een bank en ik voelde mij goed en veilig. Wat is er toch veel veranderd over de jaren…Niet alleen is de dresscode bij banken en vele andere bedrijven gelukkig losser geworden, maar ik heb ook de liefde die ik altijd al had voor kleur leren omarmen. Ik durf veel meer en trek mij weinig aan van wat anderen ervan vinden. Voor mij geen donkerblauwe pakken meer, maar een neon gele bloes met een mooi bewerkt groen jasje, een donkerblauwe leren broek en sneakers of boots. Hier voel ik mij goed in. Sterk en sprankelend. Dit is wat een kleurrijke(re) outfit voor je kan doen. Je hebt het gevoel dat je de wereld aan kan en dit heeft impact. Wie wil dit niet? Ook als je niet in geel wil lopen doet een goed uitgekozen kleur wonderen voor je uitstraling en zelfvertrouwen.


Een paar basis zaken om bij stil te staan:

-Staat wit, crème of ecru jou het beste? Houd het bij je gezicht en kijk van welke kleur je gezicht tot leven komt.

-Waar gaan je ogen van sprankelen als je het draagt: zilver of goud?

-Als je twijfelt welke kleuren je mooi staan begin met een kleurenanalyse bij een expert.

-Kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum staan geweldig bij elkaar: bijvoorbeeld geel met paars of oranje met blauw of groen met roze. Maar hierbij moet je ook blijven kijken waar jij je goed in voelt: ik voel mij kerstbomerig in groen met rood ookal versterken deze kleuren elkaar.

-Een kleur die niet helemaal je van het is bij je gezicht kun je toch soms dragen als je lippenstift en blusher sterk genoeg van kleur zijn. Een voor jou ‘perfecte’ roze en rode lippenstift is een ‘lifesaver’ voor je garderobe maar ook voor je humeur. Voor mij is dit Private Party van Lipstick Queen.


Welke kleuren laten jou schitteren en geven je een goed gevoel over jezelf?


Merlijn@ibounceback.nl of 06-20590714.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comments


bottom of page