top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Kleur bekennen maakt blij!

Sinds deze week heb ik een kantoor aan huis waar ik mijn klanten in alle rust kan ontvangen . Ik wilde graag een ruimte creëren die past bij mij, maar waar anderen zich ook comfortabel en op hun gemak voelen. Een van de kleuren waar ik het meest door aangetrokken voel is geel. Neongeel om te dragen en okergeel in huis. Elke kleur roept een ander gevoel en emotie op. Geel staat voor zonnig, vrolijk, energie, optimisme en warmte. Okergeel stimuleert levenslust en vrijheid van handelen. Geel stimuleert ook de mentale activiteit. De perfecte kleur voor mijn praktijkruimte dus. Ik wilde graag iets unieks toevoegen en dat is geworden behang ‘milk&honey’, een sprankelend plaatje waar je bij weg kan dromen met palmbomen, een aap, vogels, vlinders en een papegaai. Ik word er blij van.


Kies jij bewust de kleuren die je draagt of die je in je huis gebruikt? Het is vaak een onbewuste keuze gebaseerd op wat jij een leuke kleur vindt of wat je leuk vindt staan. Daar is niets mis mee. Bewust kiezen kan je echter veel brengen. Als je weet wat je mooiste kleuren zijn en waarom ze jou zo goed staan en welk gevoel of emotie deze kleuren oproepen kun je spelen met kleuren en dus ook met je uitstraling. Gebruik kleur om je boodschap te versterken en je impact te vergroten. Gebruik kleur om met zelfvertrouwen en trots te zeggen ‘dit ben ik’. En het is nog leuk om ermee bezig te zijn ook.


Een paar tips:

  • Als je roze of paars draagt kies om deze kleur te combineren met donker blauw of bordeaux rood in plaats van zwart. Zwart slaat sommige kleuren dood.

  • Zwart kan prachtig staan als het jouw kleur is maar is vaak niet de beste kleur om bij je gezicht te dragen als je moe bent. Kies dan voor een fellere kleur en voel je gelijk beter.

  • Kom erachter of jij meer een koel type bent, een warm type of neutraal. Dan kun je bewust kiezen of zilver of goud je beter staat. En dit vervolgens loslaten omdat je blijer wordt van het mixen van zilver en goud…Uniek zijn is altijd een goed idee.

  • Laat je niet door de nieuwste fashion trends leiden, maar bepaal wat jouw stijltype is en mooiste kleuren zijn en borduur daar op voort.

Voor advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl en kleur: wie ben ik, wat wil ik en welke keuzes passen bij de volgende fase in mijn loopbaan en leven. http://www.ibounceback.nl merlijn@ibounceback.nl
0 views0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Comments


bottom of page