top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

De zomer van roze...Barbie heeft impact

Je kunt er niet omheen dat roze in alle tinten ‘de kleur’ is deze zomer. En niet alleen bij vrouwen. Barbie heeft impact. Ze was een beetje ingedut maar de recent uitgebrachte film en de overweldigende marketingcampagne hebben oudere en nieuwe generaties bij elkaar gebracht in een nieuwe Barbie hype. De laatste keer dat ik gefascineerd was door Barbie was ruim 40 jaar geleden toen ik een jaar of 8 was en heel graag een Barbie wilde, liefst vergezeld door de knappe Ken. Mijn ouders waren niet dol enthousiast. Ze was duur en wat moest je nou met zo’n modepop? Wat zou volgen: een Barbie huis? Ja graag, mijn buurmeisje had hem ook 😊 Helaas, nooit gekregen.


Uit nieuwsgierigheid ben ik met mijn moeder naar de Barbie film geweest. Ik was verrast door de creativiteit waarmee de film gemaakt is en de kracht van de verbeelding. Barbie is gelukkig ook meegegaan met de tijd, maar ze blijft herkenbaar en uniek. Ze draagt veel roze omdat deze kleur staat voor liefdevol, kwetsbaar, onschuldig, optimistisch en vrouwelijk. Allemaal eigenschappen die Barbie wil uitstralen. Maar roze staat ook voor prikkelend en dat ze prikkelend is zie je duidelijk terug in de film. Ze staat ergens voor, durft te dromen en ondanks tegenslag haar dromen na te jagen. Dat Barbie 200 verschillende beroepen heeft gehad in haar 65 jarig bestaan is wellicht wat overdreven, maar het idee er we meer kunnen en meer keuzes hebben dan we denken omarm ik.


Los van of je van Barbie houdt of niet zorg dat jij weet wat jou uniek maakt en als je een droom hebt ga ervoor. Als je het idee hebt dat dit niet voor jou weggelegd is zoek dan hulp om je hierin te begeleiden. Misschien denk je dat je geen keuze hebt maar die heb je wel degelijk.


Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen om jouw innerlijk en uiterlijk op een lijn te brengen en bestendige keuzes te maken in jouw werk of leven? Maak een (online) kennismakingsafspraak merlijn@ibounceback.nl of stuur mij een DM.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Ja, ik wil

Elk plan dat de moeite waard is kost tijd en vergt opoffering. Herken je dat? De vraag is hoeveel ben je bereid op te offeren? Ik ben lang vrijgezel geweest en overwegend gelukkig. Fijne familie en vr

bottom of page