top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Draag een superman (-woman) t-shirt onder je kleding...

Wist je dat de kleding die jij draagt en met name de betekenis die je geeft aan deze kleding effect heeft op hoe jij je voelt, je productiviteit en je prestaties? Enclothed cognition heet dat. Twee onderzoekers ontdekten dat toen ze een groep mensen vertelden dat ze een dokters labjas aanhadden deze mensen beter presteerden en accurater waren op een test dan mensen die hoorden dat ze een spatjas van een kunstenaar aan hadden. Accuraatheid wordt gezien als een kenmerk van een dokter.


Studenten die werden verteld dat ze een t-shirt aanhadden met een superman logo voelden zich sterker en aardiger dan de groep die hoorden dat ze een t-shirt aanhadden zonder logo. En het meest makkelijke voorbeeld is het verschil in hoe jij je voelt en overkomt als je een joggingpak draagt ten opzichte van een blazer. De associatie die je hebt bij een kledingstuk heeft invloed op je gedrag en je prestaties. Je maakt met je kleding niet alleen indruk op anderen, maar ook op jezelf.


Dit is allemaal pure psychologie. Kleding en kleur is psychologie en jij kunt het strategisch inzetten om te helpen jouw doelen te bereiken.


Als jij een bepaalde prestatie wilt leveren bedenk welk kleding stuk symbool staat voor datgene dat jij wilt bereiken en welke kleur daarbij het beste past. Gaat het jou en de ander helpen om bij een moeilijk gesprek met een medewerker iets roods aan te trekken?


Kleur&impactadvies geeft je de handvatten om niet alleen te weten wat je mooiste kleuren en stijl zijn, maar ook om je impact te vergroten. Leer wat jouw stijltype betekent voor hoe jij overkomt en hoe je krachtiger of juist benaderbaarder over kan komen afhankelijk van jouw doel.


Wil je meer weten? merlijn@ibounceback.nl of stuur mij een DM.
0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page