top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Guilty as charged

‘Volgens mij ben je elke zaterdag te vinden bij Pauw in Heemstede’ zei collega Ed gekscherend toen ik werkte bij de bank in Haarlem . Ik weet nog hoe ik hem verbolgen aankeek en dacht ‘hoe komt hij daarbij? Zoveel kleding koop ik niet’. Nou, dat ‘wel meevallen’ viel niet mee als ik er nu met wat meer afstand naar kijk. Ik denk als je 110 paar schoenen had zoals ik dat je best van een verslaving mag spreken. Los van het plezier dat ik toen en nu heb in het kopen van unieke stukken kan ik concluderen dat ik wat gaten in mijn leven gevuld heb met het kopen van te veel kleding&schoenen.

Het positieve nu is dat ik de ruis heb weggehaald in mijn overvolle kledingkast en ik mij nog beter voel in wat ik draag doordat ik afvraag of het voldoet aan wat ik wil uitstralen: modern, uniek & zichtbaar.

 

20% van onze kleding dragen wij 80% van de tijd. Gemiddeld hebben we 20 stukken die wij niet dragen. En toch blijven we kopen. De wereld consumeert ca 80 miljard nieuwe kledingstukken per jaar volgens de documentaire ‘The True Cost’ uit 2015. Niet echt best voor het milieu en onze portemonee. We kunnen ons steentje bijdragen door de kleding die wij kopen langer te dragen. Als je iets koopt vraag jezelf 3 dingen af: is het kwaliteit, past het bij de 3 woorden die ik wil uitstralen en kan ik het combineren met minstens 5 dingen in mijn garderobe? Is het antwoord ja dan is de kans groot dat je het langer gaat dragen.

 

De tweedehands markt heeft mijn ogen geopend. Ik heb de ruis weggehaald in mijn garderobe door alles tegen het licht te houden en uiteindelijk een doos zakelijke kleding weg te geven aan de prachtige organisatie ‘Dress for success’ en door 70 dingen te verkopen via Vinted en Vestiare. De keuze om te verkopen is makkelijker als je jezelf afvraagt of je je er geweldig in voelt. Als het paste bij wie je was in het verleden of eigenlijk nooit paste dan is het ‘bye-bye’.

 

Wil je hulp? Ik bied verschillende trajecten aan rondom keuzes maken die goed voor jou zijn op innerlijk en uiterlijk vlak en je geluk gaan vergroten. Maak zelf een begin door te bepalen welke 3 woorden passen bij wie jij wilt zijn en wat je wilt uitstralen?

 

Voor meer info merlijn@ibounceback.nl

0 views0 comments

Recent Posts

See All

A spark of joy

Ik vind ‘joy’ een prachtig woord. Ik krijg al een glimlach op mijn gezicht als ik het woord hoor. Het is net iets anders dan geluk. Joy is een gevoel van vreugde dat je krijgt door een ontmoeting met

Комментарии


bottom of page