top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Ja, ik wil

Elk plan dat de moeite waard is kost tijd en vergt opoffering. Herken je dat? De vraag is hoeveel ben je bereid op te offeren?

 

Ik ben lang vrijgezel geweest en overwegend gelukkig. Fijne familie en vrienden, uitdagende baan, gaaf huis en had financieel alle ruimte om te doen wat ik wilde. Dat vrijgezel zijn was echter wel een dingetje, vooral bij anderen. Ik was te kritisch, moest die muur om mij heen afbreken en had misschien toch een probleemtje met commitment. Het ‘komt wel goed met je’ vond ik nog het ergst.

 

Het feit dat sommige opmerkingen wat met mij deden zegt wel dat het mij ook niet altijd lekker zat. Die muur afbreken was ik het mee eens en heb ik actie op ondernomen. Echter toen ik op mijn 46ste een relatie kreeg met een oud-collega met wie ik vanaf minuut 1 voelde ‘dit is het’, wist ik dat ik helemaal geen commitment probleem had. In tegendeel ik was juist trouw aan mijzelf gebleven. Ik was 10 jaar daarvoor al verliefd op hem, maar mijn timing was off. Hij is in de jaren daarna nooit echt uit mijn gedachten weg geweest. Een plannetje dat ik uiteindelijk heb gesmeed om hem weer te zien was een schot in de roos. Het ‘wachten’ is het allemaal waard geweest, maar de prijs is statistisch gezien minder tijd samen en geen kinderen. Gelukkig had hij er al twee 😊

 

Als je je commiteert aan een verandering in jouw leven, een andere baan zoekt of je wil een bedrijf beginnen kost dit ook tijd en opoffering. Je leest veel over de successen en minder over wat men er voor laat om hun plan te laten slagen. Ik ervaar het zelf ook als zelfstandige vitaloog & impact styliste. Geen zekerheid, minder geld, de nee’s komen harder binnen, het kost allemaal veel meer tijd dan je denkt en je bent vooral op jezelf aangewezen. Het helpt om met gelijkgestemden te praten en te ervaren dat iedereen iets opoffert onderweg naar succes.

 

Wil je ook veranderen (of verandering), doe het bewust en met een realistisch plan. Ik help je graag daarbij.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

De aaibare manager

Van de week bij een netwerklunch had onze voorzitter een prachtig zacht roomwitte trui aan. Je weet wel zo een waar je gelijk aan wil zitten. Nou dat deed ik dus ook. Ik aaide haar over haar arm en ik

Rebel with a cause

Wil je veranderen wat niet werkt? Laat de rebel in jou zien. “Ik voel dat ik vastzit binnen deze sector waar ik steeds tegen dezelfde issues aanloop, ik weinig invloed heb en ik mijzelf moet conformer

Guilty as charged

‘Volgens mij ben je elke zaterdag te vinden bij Pauw in Heemstede’ zei collega Ed gekscherend toen ik werkte bij de bank in Haarlem . Ik weet nog hoe ik hem verbolgen aankeek en dacht ‘hoe komt hij da

bottom of page