top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Je eigen traditie hebben is mooi wat deze ook mag zijn!

Het woord traditie heeft iets ouderwets, maar het geeft mij ook een warm en troostend gevoel. Ik vind het mooi met kerst dat mensen hun eigen traditie hebben vaak ontstaan bij hun ouders of grootouders. Varierend van er weinig aan doen en genieten van een paar extra vrije dagen of op vakantie gaan tot die hard kerst fans die helemaal uitpakken. Ik heb als kind 8 jaar in Engeland gewoond en daar is onze familie traditie ontstaan dat wij flink uitpakken en liefst op kerstavond en 1e kerstdag samen zijn en lekker eten en elkaar cadeaus geven. Wij blijven ook allemaal een nacht slapen bij mijn ouders wat het gevoel van samen zijn versterkt.

Sinds een paar jaar geleden de gans niet gaar wilde worden zijn wij overgestapt op een makkelijk menu. De verwachtingen zijn verlaagd en -hey presto- de stress is ook weg. Smiles all around!


Ik verheug mij op kerst vanwege dat gevoel van samenhorigheid, de tijd hebben om bij te praten en je familie iets leuks te geven. En om heerlijk naar de lichtjes in de kerstboom te staren en te bedenken dat ik veel heb om blij over te zijn. Ook bij mij gaat het leven met ups-and-downs, maar ik vind dat de sterren mij goedgezind zijn. Onze kerst doet mij dit des te meer beseffen en ook dat tradities hebben iets moois en troostends heeft, wat deze ook mogen zijn. Fijne dagen!

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ontspanning

De zomervakantie, een tijd om even je voet van het gaspedaal af te halen, te ontspannen en je hoofd en lijf wat rust te gunnen. Vaak worden we er ook toe gedwongen door de warmte, dit jaar zullen we h

Comments


bottom of page