top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

Om op te vreten...maar pas op voor de paddenstoelen

In deze angstige tijden waarin de wereld donker voelt en het seizoen dit regelmatig onderstreept met flinke buien was ik meer dan ooit toe aan een avontuurlijk wandeluitje van een paar dagen. We hebben een heerlijke, lange wandeling gemaakt in noord Nederland van Groningen naar Zuidlaren en van Rolde naar Zuidlaren. Ik ben redelijk fit, maar meer dan 40 kms in 2 dagen is voor mijn voeten best uitdagend. Mijn lieftallige vriend kan zichtbaar nog veel meer kilometers en dat terwijl hij 11 jaar ouder is dan ik. Best confronterend.


De natuur stemde vrolijk door de prachtige kleuren en variatie aan vegetatie. Om op te vreten zo aantrekkelijk zag het eruit. Er was nog veel groen ondanks de herfst. In de kleurpsychologie staat groen voor kalmte en reflectie. Die kalmte voel je als je loopt. De vliegenzwam paddenstoel met zijn rode hoed en witte stippen was volop aanwezig…oppassen geblazen. Rood staat voor aanwezigheid en kracht, wat deze paddenstoel ook uitstraalt. Helaas is hij ook hartstikke giftig.


Wat ons bezoek extra leuk maakte was de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen in Zuidlaren. Van de dames in de B&B tot de chauffeur van de hubtaxi die ons van Zuidlaren naar Rolde bracht, allemaal even vriendelijk. Doet je des te meer beseffen dat vriendelijkheid niets kost en dat we het misschien nog wat meer nodig hebben op dit moment. En dit dus ook zelf wat meer mogen geven aan anderen.


Onder het mom van een tweedaagse vakantie die voelde als een week heb ik stiekem aan mijn vitaliteit gewerkt. Fysiek en mentaal heb ik een boost gekregen. De natuur stimuleert je creativiteit omdat er geen rechte lijnen zijn. Zoals een oud-collega vorige week zo treffend zei ‘het Pieterpad lopen was het mooiste geschenk aan mijzelf’. Als je zelf aan een opkikker toe bent en snakt naar meer energie denk dan niet gelijk in grote dingen, maar ook aan iets eenvoudigs maar zo doeltreffend als een wandeling…hoeft niets te kosten en brengt zoveel.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Zij kwam mijn studio binnen en ging zitten. Zij die al veel bereikt heeft in het zakenleven en in de bloei van haar leven is. Zij die weet waar ze het over heeft. Zij die mooie kleding draagt. En toch

Ik voel mij bevoorrecht dat ik regelmatig koffie- en eetafspraken heb met oud collega’s van de 3 banken waar ik gewerkt heb. Het hebben van een gezamenlijk verleden schept een band. Los van het feit d

bottom of page