top of page
  • Writer's pictureiBounceBack

The only way is up?

Mooi dat minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf vindt dat er een einde moet komen aan het streven in Nederland om iedereen zo hoog mogelijk op te leiden. Het interview met hem hierover staat in de Volkskrant van 6 januari 2023. Het land staat te springen om goed opgeleide vakmensen. De huidige prestatiedruk en streven naar hoger geeft ook spanning en stress bij de academische opleidingen vooral bij mensen die daar misschien niet helemaal op hun plek zijn. Deze mentaliteit zie je ook bij bedrijven. Hoger en meer is de gebruikelijke gang van zaken. Niks mis mee als het bij je past. Maar wat als het niet bij je past?


Is het niet voor mensen als ook voor bedrijven beter als hun medewerkers werk doen dat bij hun talenten en drijfveren past? Hier wordt je niet alleen als mens gelukkiger van uiteindelijk zijn de prestaties ook beter. Alles gaat beter als je jezelf kunt zijn. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het is om werk achter je te laten wat eigenlijk best ok is en goed betaalt, maar uiteindelijk niet meer bij mij paste. Inzicht in mijn talenten en drijfveren heeft mij geholpen om verandering aan te brengen in mijn leven met meer geluk tot gevolg.


TMA talenten analyse is een mooie methode om je talenten en drijfveren concreet te krijgen. Gun jezelf dit inzicht als jij toe bent aan verandering en wat anders wilt dan de voor de hand liggende stap in je huidige werk.


Voor het strategiseren van de volgende stap in je carrière of leven en advies op het gebied van vitaliteit, talenten, stijl & kleur merlijn@ibounceback.nl
0 views0 comments

Recent Posts

See All

Het vergt lef om echt jezelf te zijn. Jij kan jezelf en een ander hierbij helpen… Afgelopen weekend stond er een mooi artikel ‘Denkers Aan Zet’ in FD Persoonlijk van predikant Joost Roselaers. Hij sch

bottom of page